neiye11

nyheter

Hva er funksjonene til matsammensetningen til celluloseeter

Beskrive:

Næringsmiddelsammensetninger omfattende celluloseetere

Teknisk felt:

Foreliggende oppfinnelse vedrører næringsmiddelblandinger inneholdende celluloseetere.

Bakgrunnsteknikk:

Det har lenge vært kjent å inkorporere celluloseetere i matsammensetninger, spesielt bearbeidede matsammensetninger, for å forbedre forskjellige egenskaper som fryse-tine stabilitet og/eller tekstur, eller for å forbedre fasthet under fremstilling, mekanisk bearbeidet eller stekt.Britisk patentsøknad GB 2 444 020 beskriver slike næringsmiddelblandinger som omfatter en ikke-ionisk celluloseeter slik som metylcellulose, hydroksypropylcellulose eller hydroksypropylmetylcellulose.Metylcellulose og hydroksypropylmetylcellulose har "termos reversible geleringsegenskaper".Det er spesifikt beskrevet at når en vandig løsning av metylcellulose eller hydroksypropylmetylcellulose varmes opp, gjennomgår den hydrofobe metoksygruppen lokalisert i molekylet dehydrering, og den blir en vandig gel.På den annen side, når den resulterende gelen avkjøles, rehydreres de hydrofobe metoksygruppene, hvorved gelen går tilbake til den opprinnelige vandige løsningen.

Europeisk patent EP 1 171 471 beskriver metylcellulose som er svært nyttig i faste næringsmiddelblandinger som faste grønnsaker, kjøtt og soyabønner på grunn av dens økte gelstyrke.Metylcellulosen gir forbedret fasthet og kohesjon til den faste matsammensetningen, og gir derved en god bitefølelse til forbrukere som spiser den bearbeidede matsammensetningen.Når den er oppløst i kaldt vann (f.eks. 5°C eller lavere) før eller etter blanding med de andre ingrediensene i matsammensetningen, når metylcellulosesoya sitt fulle potensiale til å gi faste matsammensetninger med god fasthet og kohesjon.evnen.

Men i noen tilfeller er bruk av kaldt vann upraktisk for produsenten av matsammensetningen.Følgelig ville det være ønskelig å tilveiebringe celluloseetere som gir faste næringsmiddelblandinger med god hardhet og kohesjon selv når celluloseeterne er oppløst i vann med omtrent romtemperatur.

Hydroksyalkylmetylcellulose slik som hydroksypropylmetylcellulose (som også er kjent for å være nyttig i matsammensetninger) er kjent for å ha en lav lagringsmodul sammenlignet med metylcellulose.Hydroksyalkylmetylcelluloser som viser lav lagringsmodul danner ikke sterke geler.Høye konsentrasjoner kreves for selv svake geler (Haque, A; Richardson; Morris, ER, Gidley, MJ og Caswell, DC i Carbohydrate Polymers22 (1993) s.175; og Haque, A og Morris, ER1nCarbohydrate Polymers22 (1993) s. 161).

Når hydroksyalkylmetylcelluloser slik som hydroksypropylmetylcellulose (som har lav lagringsmodul) er inkludert i faste næringsmiddelblandinger, er deres hardhet og kohesjon ikke høy nok for noen anvendelser.

Det er et formål med foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe hydroksyalkylmetylcellulose, spesielt hydroksypropylmetylcellulose, som er sammenlignbar med kjente hydroksyalkylmetylcelluloser, slik som hydroksypropylmetylcellulose. I motsetning til dette er faste næringsmiddelblandinger tilveiebrakt med forbedret fasthet og/eller kohesjon.

Et foretrukket formål med den foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe hydroksyalkylmetylcellulose, spesielt hydroksypropylmetylcellulose, som gir faste næringsmiddelblandinger med god hardhet og/eller kohesjon selv når hydroksyalkylmetylcellulosen Det samme gjelder når den er oppløst i vann med omtrent romtemperatur.

Overraskende har det blitt funnet at hydroksyalkylmetylcellulose, spesielt hydroksypropylmetylcellulose, kan brukes ved fremstilling av. Sammenlignet med faste næringsmiddelblandinger har kjente faste næringsmiddelblandinger høyere hardhet og/eller kohesjon.

Det er også overraskende funnet at visse hydroksyalkylmetylcelluloser, spesielt hydroksypropylmetylcellulose, ikke trenger å oppløses i kaldt vann for å gi faste næringsmiddelblandinger med god fasthet og/eller kohesjon.


Innleggstid: 22. mars 2023